Şanlıurfa Cezaevi'nde Kavga 13 Ölü

Publié le par Haber 61, Trabzon Haber, Son Dakika Haberler

http://www.sondakika.com/haber-foto/867/sanliurfa-cezaevi-nde-isyan-13-olu-3712901_300.jpgŞanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde mahkumlar arasında kavga çıktı. 18 kişinin kaldığı adli koğuşun ateşe verildiği olayda 13 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın bir süre sonra söndürüldü. Bu sırada cezaevine gelen ambulanslarla dumandan etkilenen bazı tutuklular hastaneye kaldırıldı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da cezaevine gelerek polis ekiplerinin çalışmasını koordine etti. Bu arada olay yerine sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde önlem aldı. Bazı tutuklu yakınları da cezaevine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştı. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde çıkan yangında 13 kişinin öldüğünü, 5 kişinin yaralandığını söyledi.Güvenç, cezaevinde incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın, cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade eden Güvenç, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirterek şunları kaydetti: 

''Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor'' 

Vali Güvenç, bir gazetecinin, yangının, KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, ''Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim, gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş'' diye cevaplandırdı. Bu esnada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girmek isteyen bir gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Başbakan Erdoğan da Meksika ziyareti öncesinde Esenboğa Havaalanı'nda konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Olayda 13 kişinin öldüğünü doğrulayan Erdoğan, detaylı bilgilerin, konuyla ilgili yapılacak teftiş sonrası ortaya çıkacağını kaydetti. "Adalet Bakanından ayrıca araştırmasını isteyeceğim" diyen Erdoğan, koğuşun kapasitesinin 18 kişiye uygun olmadığına yönelik iddiaların da araştırılacağını söyledi.

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article